BORZALOM: Szlovák hajléktalanok végezték ki egy társukat Bécsben!

Az egyiküket 20 évre ítélték a gyilkosság miatt, a többiek is letöltendő börtönbüntetést kaptak.

BORZALOM: Szlovák hajléktalanok végezték ki egy társukat Bécsben!
Illusztráció

Egy kommunális hulladék likvidálásával foglalkozó cégnél találtak rá tavaly márciusban egy 58 éves szlovákiai hajléktalan férfi holttestére a stájerországi Grazban. Az ügyben indított nyomozás a férfi négy hajléktalan társához vezette el a rendőrséget, és kiderült, hogy egy bécsi hotelban végezhettek vele, miután megkínozták. Az indíték az lehetett, hogy a meggyilkolt férfi szexuálisan zaklathatta az egyikük feleségét, aki szintén az elítéltek között van.

A törvényszéki boncolás során az áldozat nyakán találtak több sebet, melyeket még élve szerezhetett. A gyanúsított hajléktalanok az eset után hazajöttek Szlovákiába, miután viszont az osztrák nyomozók gyanúsítottként kezdték kezelni őket, a szlovák rendőrség letartóztatta, majd kiadta a négy személyt, két férfit, egy nőt, illetve a gyilkos és felesége fiatalkorú gyermekét.

A bírósági eljárás mindössze két napig tartott, ma ítéletet is hirdettek, mely szerint az első rendű vádlottat 20 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték, feleségét súlyos testi sértésért három évre, egy utcazenész társukat két és fél évre, míg a fiatalkorú fiukat 15 hónapra.

A feltételezett gyilkos azonnal fellebbezett az ítélet ellen, szeretné azt semmissé tenni, társai ugyanakkor elfogadták az ítéletet. Egyikük esetében sem jogerős az ítélet, mivel még meg kell várni, mit lép az ügyész.

(TASR)