BORZALOM: Már tudni, milyen büntetést kapott a 40 éves tag, aki fejszével gyilkolt meg öt kutyát

Az eset tavaly nyáron történt az eperjesi járásbeli Chminianske Jakubovany községben, de olyan borzalmas, hogy ma is nehéz magunkhoz térnünk. A 40 éves férfi egy fejsze tompa felével ütött agyon öt kutyát, majd megnyúzta, feldarabolta és becsomagolta őket. 

BORZALOM: Már tudni, milyen büntetést kapott a 40 éves tag, aki fejszével gyilkolt meg öt kutyát
Rendőrségi felvételek

Katarína Barinková rendőrségi szóvivő közölte, hogy a hatóságokat a kutyák testrészeit tartalmazó dobozokat is lefoglalt. Olyan állapotban voltak, hogy a kutyák életkorát még hozzávetőlegesen sem tudták megállapítani.

Az esetet a környezetvédemi rendőrség vizsgálta, és a szóvivő szerint a gyanúsítottat még tavaly augusztusban őrizetbe vették. A férfi legalább öt kutyával végzett ilyen brutális módon, tettét a bíróság előtt is beismerte - írja a Noviny.sk.

A 40 éves férfit állatkínzással vádolták meg, az ügyész pedig 18 hónap, azaz másfél év börtönbüntetéssel vádalkut kötött vele, amit a bíróság jóváhagyott, így az jogerőre emelkedett.

Egyébként a faluban találták meg a maradványait annak az alaszkai malamutnak is, amely még a Sabinov melletti Uzovce faluból tűnt el. Mint kiderült, a kutyát valaki elrabolta, néhány nappal később pedig már csak a bundáját találták meg Chminianske Jakubovany-ban. Most meglett a többi testrésze is.

(Noviny.sk)