BORZALOM: Lövöldözés egy dubnicai cégnél - két halott!

Több médiaforrás is arról számolt be, hogy lövöldözés történt egy HF NaJUS nevű cégnél Dubnicán.

BORZALOM: Lövöldözés egy dubnicai cégnél - két halott!

A TASR-nek a cég környezetéből származó információi szerint az esetnek két halottja van. Ezt röviddel később Matúš Košara, a céget képviselő ügyvédi iroda egyik ügyvédje is megerősítette. A részvétnyilvánításon kívül azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyebet nem árult el.

A hírügynökség információi szerint az eset hétfőn reggel kilenckor történt a gépészeti cégnél, mely a dubnicai ipari parkban található.

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közölte, 9.01-kor kapták a riasztást a céghez azzal, hogy két személy megsérült. Mikor viszont egységük kiért, az orvosok mindkét férfinál csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Nový Čas úgy tudja, egy volt alkalmazott ment be a céghez, majd lelőtte az egykori főnökét, azt követően pedig maga ellen fordította a fegyverét, és lelőtte magát is.

A Markíza hírportálja azt írja, az 57 éves szerelőmester éppen értekezletet tartott, amikor a 35 éves férfi berontott, és egyből fejbe lőtte. A TASR közlése szerint a férfit korábban elbocsátották, 

A rendőrség kivonult a támadó lakásához, ahol a jelek szerint szüleivel élt

A céget evakuálták, majd hazaküldték a munkásokat. A cég egyik statutáriusa, Róbert Regrovič közölte a TASR-vel, hogy mindenki szabadnapot kapott.

A rendőrség azonban egyelőre nem nyilatkozott, de lezárták a cég épületét.

(TASR/Nový Čas/Markíza)