BORZALOM: Kiskorú lányt zaklatott szexuálisan a nevelőintézet dolgozója

Két súlyos gyermekbántalmazási ügyre is fény derült rövid időn belül, amelyeket a Liptovská Porúbka-i nevelőintézetben követtek el – számolt be az esetről a TV Joj.

A televízió úgy tudja, az intézet egyik nevelője egy kiskorú, tizenéves lányt zaklatott szexuálisan. Az áldozat értesítette a történtekről a hozzátartozóit, akik azonnal kapcsolatba léptek az intézettel, a nevelőt azonban nem bocsátották el, csupán biztosították őket, hogy hasonló eset nem fog többé előfordulni.

A történtekről azonban értesült a rendőrség is, ők pedig már nem hagyták annyiban a dolgot, letartóztatták a 61 éves férfit.

Az intézet vezetősége nem reagált az eset kapcsán. A működtető Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVaR) közölte, kölcsönös megállapodás alapján felbontották az érintett munkaszerződését, a gyermeket pedig szakszerű ellátásban részesítették.

Tavaly nyáron hasonló eset történt az intézetben: akkor egy másik nevelő fizikailag és pszichikalilag is bántalmazott egy fiút. Azóta ő sem dolgozik az intézményben.


(noviny.sk)