BORZALOM: Ki kellett műteni egy lélegeztetőgépen fekvő koronavírusos beteg szemgolyóit

A koronavírus miatt lélegeztetőgépre került a napokban egy férfi Budapesten, az ápolók azonban hosszú időn át elfelejtették lefedni a szemét, amit ilyenkor meg kell tenni – írja a Blikk.

A betegnek begyulladt a retinája és a szaruhártyája, és olyan súlyos állapotba került, hogy végül ki kellett operálni a szemgolyóit. Valószínűleg új tüdőre is szüksége lesz a vírus pusztítása miatt.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő olvasó nyilatkozott: "Néhány hete vitték kórházba a rokonomat kétoldali tüdőgyulladással. Hamarosan az intenzív osztályra került, lélegeztetőgépre tették. Műtüdős kezelést kapott, de még mindig életveszélyes állapotban van, tüdőtranszplantációra vár, olyan rombolást végzett szervezetében a koronavírus."

Elmondása szerint hozzátartozóját napokig nyitott szemmel tartották a lélegeztetőgépen, később pedig már hiába pótolták a mulasztást, a folyamat visszafordíthatatlan volt. Megműtötték, de az orvosok így sem tudták megmenteni a szeme világát.

A lapnak egy szemészeti klinika szakértője ugyanakkor arról beszélt, önmagában az, hogy nem takarták le a szemet, még nem indokolja a szövődményt, viszont hozzájárulhatott annak kialakulásához.


(Blikk/24.hu)