BORZALOM: Két egykori válogatott magyar vízilabdázó erőszakolhatott meg hónapokon keresztül egy 11 éves kislányt!

A TV2 hírműsora szombaton megnevezte a két egykori vízilabdázót, akik a Blikk értesülése szerint hónapokon keresztül megerőszakoltak egy 11 éves kislányt - írja a 24.hu. Kósz Zoltánról és Petőváry Zsoltról van szó.

BORZALOM: Két egykori válogatott magyar vízilabdázó erőszakolhatott meg hónapokon keresztül egy 11 éves kislányt!
Illusztráció

A Blikk úgy tudja, az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.

Információik szerint a lány eleinte próbálta eltemetni magában a történteket, később aztán konkrétan megnevezte a zaklatóit: a történteket egy saját kézzel készített levélben írta le családja egyik ismerősének. Ezt a dokumentumot – amely a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit részletezi – a Blikk szerint mellékelték a rendőrségi feljelentéshez.

A Tv2 Tények szombat esti kiadása megnevezte a két vízilabdázót, akiket vádolnak a bűnténnyel: „Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt az erőszakoló” címmel közöltek riportot a történtekről. 

Petőváry Zsolt és Kósz Zoltán

Az első híradások szerint a sportolók egy Budapest közeli úszóklubban követték el a pedofil erőszakot.

A szombati Blikkben a lány családjának ügyvédje úgy nyilatkozott, régóta van a pályán, de ilyen durva üggyel még nem találkozott. "Szörnyű történeteket mesélt el a kislány. A legbrutálisabb felnőttfilmeket idézte a mondandója, hallgatni is borzalmas volt" - nyilatkozta Gerencsér András.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ebben az életkorban mindegy, hogy erőszakkal vagy az áldozat beleegyezésével létesítettek-e vele szexuális kapcsolatot, mivel a lány 11 éves korában mindenképpen a beleegyezési korhatár – vagyis az az életkor, amely felett az egyén szabad döntése alapján létesíthet szexuális kapcsolatot – alatt volt: ez Magyarországon 14 év.

A Tv2 szerint a lány egy ismerősnek írta meg a történteket, ami a napokban a bejelentés a rendőrségen szinte azonnal átkerült a kiemelt ügyek osztályára. 

Bayer Zsolt viszont a Vajna-csatorna állításaival szembemenve teljes mellszélességben kiállt a vízilabdások mellett. A kormányoldali megmondó ember a Pesti Srácok oldalán “két ártatlan embernek” nevezte Kószt és Petőváryt, akiket egy “szerencsétlen sorsú, nyomorult kislány” bosszúja kevert bajba.

Kósz Zolán 51 éves, olimpiai bajnok vízilabdázó Sydney-ben volt a magyar csapat kapusa, de ezen kívül többszörös Európa-bajnok valamint az 1998-as világbajnokság ezüstérmet szerző csapatának is tagja volt. 2018-tól az OSC másodedzője. Petőváry Zsolt 220-szoros magyar válogatott, de nem volt egyszer sem olimpiai bajnok. Egyébként Petőfi Sándor egyenesági leszármazottja.

2009-ben Petőváry Zsoltot hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, Kósz pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetésért. 2007 november 23-án Budán, az Alagút utcában rendőrök igazoltatták Kószékat, a kapus ittasan vezetett és összebalhéztak a rendőrökkel. Be akarták vinni a kapitányságra, mikor Petőváry az egyik intézkedő rendőr kezét ellökte, kiabált, közéjük akart rontani, egyiküket megütötte, és egy rendőrautót megrongált. A két férfi mintegy 30 éve barátja egymásnak.

(24.hu/Blikk)