BORZALOM: Fia verhette fejbe többször is egy kalapáccsal, majd gyújthatta fel kocsijában az apát

BORZALOM: Fia verhette fejbe többször is egy kalapáccsal, majd gyújthatta fel kocsijában az apát
Fotó: Nový Čas

Imrich a bártfai járásbeli Zlaté község alkalmazottja volt. Ha kellett, akkor traktorba ült, ha kellett, akkor pedig a polgármester asszonyt fuvarozta. Meggyilkolása napján is ő kapcsolta fel a közvilágítást a községben.

Autóját és holttestét Zlaté és Nižný Tvarožec községek között, egy mezei úton találták meg. A jelek arra utaltak, hogy valaki egy tompa tárggyal, például egy kalapáccsal hatszor fejbe verhette, majd ezután gyújtotta fel őt az autójával együtt, hogy eltüntesse a nyomokat.

Imrich nemrég vált el feleségétől, akivel két, már felnőtt lányuk volt. A férfinak azonban volt egy 31 éves fia, szintén Imrich. Őt gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével.

A Nový Čas-nak sikerült kiderítenie, hogy miután a fiú befejezte az iskolát, Turócszentmártonba költözött, ahol manapság mobilokat árult. Nem járt haza rendszeresen, a falubelijeik szerint pedig rossz társaságba keveredett, és állítólag adósságai is keletkeztek. Apja lehetett az utolsó reménye, a helyiek szerint tőle is kért pénzt. Azt nem tudni, hogy végül amiatt ölte-e meg, mert nem kapott, erre csak a rendőrségi nyomozás adhatja meg választ.

A különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság kivitelezője mindenesetre nagyon súlyos büntetésre számíthat, a kiszabható büntetés ugyanis 20-tól 25 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztés.

(Nový Čas)