BORZALOM: Egyik ismerősével akarta megöletni szüleit a 19 éves fiatal

Emberölés előkészülete miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a 19 éves magyarországi, gyúrói férfival szemben, aki az év elején ismerőseivel akarta szüleit megöletni. A letartóztatásban lévő férfira végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

A férfi azért akarta megöletni szüleit, mert megromlott a viszonya velük, illetve különböző adósságokat is felhalmozott.

Januárban két ismerősét is megkereste, egyikük a felkérést elutasította, míg a másikuk kétmillió forintért látszólag elvállalta.

A "felkérésnek" úgy maradt nyoma, hogy a két ismerős szöveges és hangüzenetet váltott a vádlottal, hogy a férfi szándékának komolyságáról meggyőződjön, illetve a terveiről bizonyítékot szerezzen. Ezután az emberölésre látszólag vállalkozó ember - ismerősök közreműködésével - a vádlott szándékáról értesítette a szülőket, akik a rendőrséghez fordultak.

"Mielőtt a vádlott a célja megvalósítása érdekében további lépéseket tehetett volna, a nyomozóhatóság a terhelt szülei megölésére irányuló tervezett cselekményét megakadályozta, így az előkészületi szakban maradt" - olvasható a közleményben.


(MTI)