BORZALOM: Brutálisan lemészárolt kutyák tetemeire bukkantak, az egyiket meg is nyúzták

Az elmúlt két hét folyamán hét lelőtt kutyát találtak a rozsnyói járásban. Az összes állatnak volt gazdája, sőt hárommal magánterületen végeztek – írja a noviny.sk.

BORZALOM: Brutálisan lemészárolt kutyák tetemeire bukkantak, az egyiket meg is nyúzták
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A hét kutyát Rozsnyó környékén lőtték le, egyiket pedig még meg is nyúzták. Három négylábúval egy olyan területen végeztek, ahol az emberek a kutyákat taníthatják, illetve lovaglásra is van lehetőség. A terület tulajdonosát sokkolták a történtek, ezek után pedig már a lovakat sem merik kiengedni a kifutóra.

A kutyatulajdonosok feljelentést tettek a rendőrségen, egyiküknek viszont állítólag sikerült kiderítenie, ki volt az elkövető. Állítása szerint az illető be is vallotta tettét.

Jaroslav Ličák rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az elkövető a vadászszövetkezet tagja, és állítólag azért lőtte le a kutyákat, mert azok zavarták a vadakat. Hogy ugyanarról a személyről van-e szó, akit az egyik károsult leleplezett, nem tudni.

A kutyák tulajdonosai bíznak benne, hogy az elkövetőt nem kerüli el a büntetés. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.


(noviny.sk)