BORZALOM: Begyógyszerezték rokonai az idős házaspárt, egyikük meghalt

Emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a magyar rendőrség egy pár ellen, akikbegyógyszereztek egy idős házaspárt, aminek következtében a 85 éves férfi meghalt.

BORZALOM: Begyógyszerezték rokonai az idős házaspárt, egyikük meghalt
Fotó: screenshot

A police.hu honlapján az olvasható, hogy a dunaújvárosi férfit feleségével együtt magatehetetlen állapotban szállították kórházba február 23-án, a férfi a kezelés ellenére március elején elhunyt.

A rendőrség eljárást indított a férfi rendkívüli halála miatt, mert - tekintettel arra, hogy a férj és a feleség egyszerre, hasonló panaszokkal került kórházba - felmerült a lehetősége, hogy a halál oka mérgezés lehet.

Az idős házaspár dédunokája a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon feljelentetést tett, hogy február 23. óta a dédnagyszülei bankszámlájáról több millió forintot emeltek le ismeretlenek, és több alkalommal vásároltak a kártyával játékboltokban, éttermekben, otthonukban tartott készpénzből szintén több millió forint tűnt el.

A nyomozók eljutottak egy 26 éves ócsai nőhöz és annak 58 éves dunaújvárosi élettársához, akik a házaspárral rokonikapcsolatban álltak. 

A nőt a nyomozók szerdán elfogták, őrizetbe vették, előre kitervelten, aljas indokból vagy célból, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását. Az 58 éves férfi a rendőri intézkedésről tudomást szerezve megszökött, ellene elfogadóparancsot adtak ki a nyomozók.

police.hu/MTI