BORZALOM: Álmukban ölte meg feleségét és 15 éves fiát az apa

A gyanúsított beismerte és megbánta tettét.

Családi dráma zajlott le a zsolnai Hájik lakótelepen vasárnap – írtuk korábban. A középkorú nő és kamaszfia holtan feküdt a lakásban, mikor a mentők odaértek, az apa pedig megsebesült. A férfit bevitték a kórházba, de már ott is rendőrök őrizték, majd miután kiderült, hogy ellátása nem igényel kórházi tartózkodást, elbocsátották, a rendőrök pedig őrizetbe vették. Ugyanis ő az első számú gyanúsított.

Az ügyész szerint a férfi késsel támadt a hozzátartozóira, amikor mindketten aludtak: „Először öt késszúrással megölte a gyereket, majd hét szúrással a feleségét” – nyilatkozta a Nový časnak Alexander Feník járási ügyész.

Azt, hogy a férfi beszámítható volt-e, további vizsgálatokkal igyekeznek kideríteni, a lap szerint azonban pszichiáter kezelte, akárcsak a feleségét is.

„A gyilkosság motívuma a rossz pénzügyi helyzet lehetett, amelybe a család került, és így akarhatta őket felszabadítani. Tizenkétszer költöztek már és nagyon gyakran változtak az őket kezelő pszichiáterek is” – tette hozzá az ügyész.

A gyanúsított időközben beismerte és megbánta tettét. A vallomása szerint a gyilkosság elkövetésekor gyógyszerek hatása alatt állt. Az ügyész szerint miután a férfi végzett a fiával és a feleségével, öngyilkosságot próbált meg elkövetni, fel akarta vágni az ereit és a torkát, de eszméletlen állapotba került. Miután magához tért, tárcsázta a segélyhívót.

A 48 éves szenci járásbeli férfit szerdán vizsgálati fogságba helyezték, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal gyanúsítják. Lenka Belavá, a zsolnai kerületi bíróság szóvivője közölte, azért kerül fogságba, mert fennáll a veszélye, hogy megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb bűncselekményt követne el.


(cas.sk)