BORZALOM: Agyonlőtte súlyosan fogyatékos kisfiát, majd megpróbálta megölni magát egy anya 

A napokban született meg az ítélet annak az oregoni Tashina Aleine Jordan ügyében, aki 2018-ban agyonlőtte súlyosan fogyatékos kisfiát.

BORZALOM: Agyonlőtte súlyosan fogyatékos kisfiát, majd megpróbálta megölni magát egy anya 
Fotó: AP

A szakértői vélemény szerint a nő mentálisan instabil volt a gyilkosság idején, ezért a bíróság húsz évre ítélte őt, amit egy állami kórházban kell letöltenie.

A hétéves Mason szívbetegséggel született, többször kapott agyvérzést, majd kómába esett. Ébredését követően a kisfiú súlyos állapotba került: agyi bénulásban, vízfejűségben szenvedett, emiatt kerekesszékbe került, képtelen volt beszélni, táplálkozni és folyamatos ellátásra szorult.

Az anyát, Jordant elhagyta a férje, helyette a nő édesanyja segédkezett a hétéves fiú ellátásában. Információk szerint a tragédia akkor történt, amikor a nagymama elment dolgozni. Hazaérve lányát eszméletlenül, unokáját pedig holtan találta.

A rendőrségi jelentések alapján Jordan olyan súlyos mentális állapotba került, hogy fegyverhez nyúlt, és egyenesen homlokon lőtte kisfiát, majd önmagával is megpróbált végezni. Miután a fegyver sehogy sem sült el, a nő több mint kétszáz darab gyógyszert vett be, ezzel próbálta megölni magát. Nem sikerült.

A fiam tudja, hogy szeretem. Remélem, így majd sikerül.

– ezt a búcsúüzenetet hagyta maga után Jordan.

viaBors