Borzalmas bűz terjengett a temetőből, durva látvány fogadta az embereket

Fogalmuk sem volt a lakóknak, hogy honnan jöhet az elviselhetetlen bűz. Végül a közeli temetőben találták meg a forrását.

Borzalmas bűz terjengett a temetőből, durva látvány fogadta az embereket
Fotó: TV JOJ

A család már harminc éve él a temetőhöz közeli családi házban Dlhá nad Kysucou községben. „Sírkövesek dolgoztak a temetőben, én pedig épp krumplit szedtem, amikor megcsapta az orrom a bűz” – mondta František.

A bűz azután sem szűnt meg, hogy a munkások elmentek a temetőből. Amikor a férfi átment, egy feltárt sírhelyet talált, amelyet csak egy deszkából készült fedéllel takartak le. A férfi elmondása szerint a gödörben volt egy koporsó is, amely a talajvíz miatt lebegett.

A község polgármestere elismerte, hogy a sírkövesek felelőtlenül jártak el a munka során. „Ilyesminek nem szabadott volna megtörténnie. Különféle betegségek is terjedhetnek belőle, főleg ilyen időjárásban” – mondta Helena Dzurinová polgármester, aki azonnal értesítette a munkálatokat végző vállalatot.

Jozef Juriš sírköves szakértő szerint ilyen esetben a munkás feladata elintézni a víz szivattyúzását, valamint a deszkából készített fedelet úgy elhelyezni, hogy senki ne eshessen a gödörbe.

noviny.sk/para