Borzalmas baleset: Teljesen szétzúzta az autót a vonat, ketten meghaltak

Borzalmas közúti baleset történt szerdán a reggeli órákban.


Fotók: TV JOJ - további képekért kattints!

A Joj Televízió információi szerint vonattal ütközött egy személyautó szerdán 6:30 környékén a Rimaszombathoz tartozó Szabópusztán (Sabová).

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset során két személy életét vesztette – a személyautó sofőrje és utastársa, aki a sofőr mögött ült –, további hárman pedig súlyosan megsérültek. A vonat utasai és személyzete közül senki nem sérült meg.

„Az autóban öten utaztak, ketten a helyszínen meghaltak, a többieket kórházba szállították. Öt tűzoltó vett részt a mentésben” – tájékoztatott Marek Laššák, a rimaszombati Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) munkatársa.

Zuzana Farkasová, a tűzoltó-parancsnokság munkatársa hozzátette: a vonatban a baleset idején összesen hat személy tartózkodott, közülük senki sem sérült meg. A vasúti átkelőt mintegy három órára lezárták.

Alena Krčová, a mentőszolgálat szóvivőjének elmondása szerint a sebesülteket a rimaszombati kórházba szállították. „A balesetben egy személy súlyosan megsérült, többszervi károsodást szenvedett. Ketten közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek” – tette hozzá a szóvivő.


(noviny.sk)