Belehalt a nő a vetélésbe, elítélték az orvosokat

Egy-egy év felfüggesztett fogházra ítéltek kedden, nem jogerősen két szekszárdi nőgyógyászt, mert egy várandós nő halálát okozták a Tolna Megyei Balassa János Kórházban - írja a 24.hu.

A Szekszárdi Járásbíróság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek az orvosokat, és a felfüggesztett szabadságvesztés mellett 600-600 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta őket – közölte Kovács Ildikó, a bíróság szóvivője az MTI-vel.

2012. július 3-án este egy terhessége 16. hetében lévő nőt vittek a kórházba erős vérzéssel. A két orvos eltávolította a magzatot. A jelentős vérveszteség miatt a nő sokkot kapott, és összeomlott a keringése. Másnap hajnalban egy harmadik orvosa eltávolította az asszony méhét, akinek ennek ellenére nem javult az állapota, és négy nap múlva életét vesztette.

A bíróság szerint a nő ellátása közben az orvosok többször megszegték foglalkozásuk szabályait. Többek között nem kutatták a szokatlanul nagy vérveszteség okát, és a kellő időben nem végezték el a méh eltávolítását, ami esélyt jelentett volna a beteg életben maradására.

24.hu