Beismerte tettét a párkányi gyilkos, aki pár napon belül kétszer is ölt

Bíróság elé állt Magyarországon a 24 éves párkányi származású Lóránt, aki a gyanú szerint először Párkányban megölt egy idős férfit, majd pár nappal később átsétált az áldozat gondozójával Esztergomba, ahol agyonverte az idős nőt. Lóránt az utóbbit a bíróság előtt beismerte, viszont azt is elmondta, hogy droghasználat miatt a gyilkosság idején nem volt beszámítható.

Beismerte tettét a párkányi gyilkos, aki pár napon belül kétszer is ölt
Fotó: 24 óra

A férfi ma reggel állt a magyar bíróság elé, a vád szerint a fiatal férfi 2021 májusában átsétált az idős nővel Párkányból Esztergomba. 

A férfi ezt követően kábítószer hatása alatt verekedést provokált, majd rátámadt az idősebb asszonyra. A vádirat szerint a férfi elkapta a nő nyakát, és elkezdte ütni az arcát, fejét, valamint a felső testét, majd többször mellkason rúgta. A nő szinte azonnal belehalt sérüléseibe. A támadó ezután elvonszolta a nőt, és egy vízelvezető kanálisba dobta. Azt követően, hogy a rendőrök megtalálták a holttestet, őrizetbe vették az Esztergomban bujdosó férfit.

A kemma.hu szerint a párkányi férfi többször belezavarodott mondandójába, nehezen tudta felidézni az eseményeket, ugyanis elmondása szerint ez idő tájt folyamatos droghasználat alatt állt. A portál szerint a férfi többször is egymásnak ellentmondóan festette fel a történteket, először azt mondta, hogy háromszor sújtott le a nőre, majd később már azt állította, hogy meg sem ütötte az áldozatot.

Ez volt a férfi első tárgyalási napja, az ügyben nemsokára ítéletet is hoznak.

Lórántra majd még egy tárgyalás fog várni, ezúttal Szlovákiában, ugyanis összefüggésbe hozták egy 80 éves párkányi férfi erőszakos halálával kapcsolatban is. A megölt 68 éves nő gondoskodott az idős férfiről, akivel nem sokkal az említett gyilkosság előtt végzett a saját házában. A tűzoltókat egy kigyulladt családi házhoz riasztották, a nyugdíjas holttestét a 15 méter mély emésztőgödörben találták meg. A holttestet átvizsgáló orvos megállapította, hogy az illető erőszakos halált halt. Lóránt és a nő az idős férfi házában élt, állítólag egy nappal a halála előtt is ott tartózkodtak.

 

(kemma, parameter)