Bebizonyosodott: a kétgyermekes anya holttestének maradványait találták meg a savval teli hordóban

Az eltűnt galgóci nő, Andrea Vlčeková holttestének maradványait egy savval teli hordóban oldották fel, ezt pedig több szakértő is megerősítette.

Bebizonyosodott: a kétgyermekes anya holttestének maradványait találták meg a savval teli hordóban
Fotó: TV JOJ

A szakértői véleményeket a speciális ügyész ismertette csütörtökön az ügy tárgyalásán a Nagyszombati Kerületi Bíróságon.

A szakértők egyetértettek abban, hogy a kétgyermekes anya holttestének maradványait találták meg a hordóban.

Andrea Vlčekovának 2016 decemberében veszett nyoma. A vádirat szerint a galgóci óvoda előtt három férfi, Vojtech Olle, Mladen Despotovski és Jozef Péter arra kényszerítette a nőt, hogy beüljön az autójukba. Ezután Veľké Ripňanyba (Nagytapolcsányi járás) vitték egy hangárba, ahol volt férje, Miroslav Vlček várt rá. A nőt megkötözték, megverték, Vlček pedig kényszerítette, hogy írja alá a céggel kapcsolatos részesedési papírokat.

A vád szerint Vlček 30 ezer eurót, családi házat és luxusautót ígért az emberrablásért. Az őrizetbe vételt követően viszont Olle elkezdett együttműködni a rendőrséggel, és mindent bevallott. Ez enyhítő körülménynek számított, így 6 év és 8 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A másik két férfi, Despotovski és Péter viszont mindent tagad. Ennek ellenére a járásbíróság most mindkettőjüket 11 éves szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak fellebbezést nyújtottak be, így az ügyben a kerületi bíróság határoz. Vlčeket korábban személyi szabadság megsértésének bűncselekményéért 12 évre ítélték.

Andreát az elrablása óta eltűntként tartották nyilván, tavaly viszont fordulat állt be az ügyben, ugyanis a nyomozócsoport június végén a Veľké Ripňanyban lévő mezőgazdasági területen tartott razziát, ahol egy hordóra bukkantak, benne savval és emberi maradványokkal. Végül a fogtömések alapján tudták megállapítani, hogy az eltűnt Andreáról van szó. Daniel Lipšic speciális ügyész az ügy újrafelvételét indítványozta, amiben Vlčeket életfogytiglan tartó szabadságvesztés fenyegeti.


(tvnoviny.sk)