Beátának hívták a kannibál által feldarabolt szlovákiai örömlányt, és így nézett ki

A rendőrség fokozatosan egyre közelebb kerül a Fertő-tóban talált holttest maradványai alapján történő azonosításához.

Beátának hívták a kannibál által feldarabolt szlovákiai örömlányt, és így nézett ki
Illusztráció - A Fertő-tó

Az április közepén az osztrák-magyar határ mentén fekvő Rust község mellett a Fertő-tóban találták meg egy szlovákiai prostituált holttestének bizonyos részeit, továbbiakat a gyilkosa, a 63 éves Alfred U. tóparti kunyhójának hűtőjében, amit a férfi saját bevallása szerint azért tartott ott, mert az volt a terve, hogy később megeszi.

Beszámolók szerint a bécsi férfi drogdílerként tevékenykedett, és az áldozat, a prostituált a kuncsaftja volt. A nőt a Westbahnhofon, az ottani nyugati pályaudvaron szedte fel visszajáró vendégként többször is.

A férfi ugyanakkor csak a lány keresztnevét tudta: Beáta. Továbbá azt, hogy a hölgy Bécsben dolgozott örömlányként.

Alfred U. ügyvédnője szerint védence elismerte a gyilkosságot, viszont állítja, a férfi pánikba esett, mikor a dolgok kikerültek az irányítása alól, ezért megfojtotta az örömlányt. Még aznap felnégyelte a holttestet, majd elvitte a Fertő-tó partján fekvő Rust településre, és ott szórta a vízbe.

A rendőrség egyelőre tehát nem tudta azonosítani az elhunytat. Eddig annyit közöltek, hogy az elhunyt 20 és 30 közti karcsú testalkatú nő, 1,55-1,66 méter magas lehetett, rövid, vöröses-fekete haja volt. Az arcát már nem lehetett felismerni, viszont most kiadtak egy fantomképet:

A médiát foglalkoztatja egyúttal az a kérdés is, hogy a korábban több erőszakos bűncselekményért elítélt férfi, hogyan lehetett feltételesen szabadlábon. Az APA hírügynökség szerint ugyanezt a férfit korábban már elítélték egy fejszés emberölésért, de 2016 októberében feltételesen szabadlábra került. A múltban már kétszer is elítélték erőszakos bűncselekményért, összességében pedig már mintegy 30 évet töltött a sitten.

(Čas.sk/parameter)