Barátja végezhetett brutálisan a szlovákiai férfivel, a vádlott mindenkit meglepett a bírósági tárgyaláson

Tavaly azt írtuk, hogy hosszú idő után pont került egy brutális gyilkossági ügy végére, amit Prágában követtek el – most azonban nem várt fordulat állt be.

2019 novemberében egy 28 éves szlovákiai férfi oszlásnak indult holttestére bukkantak a prágai víztisztítóban. A nyomozás oda vezetett, hogy gyilkossággal gyanúsították meg a fiatal férfi 24 éves barátját, Ján Bémet, aki a jelek szerint cipőfűzővel próbálta őt megfojtani. Amikor az áldozat elveszítette az eszméletét, barátja azt hitte, hogy már meghalt, ezért testét bedobta a közeli kanálisba. A fiatal férfi megfulladt a vízben.

Ezt követően a támadó azt hazudta az áldozat családjának, hogy barátja külföldre utazott – a gyilkos eközben kirabolta a férfi házát és próbált fizetni a bankkártyájával.

Bém a rendőrségi kihallgatáson beismerte tettét, így már csak a büntetés mértéke volt kérdéses. Most viszont a vádlott megváltoztatta vallomását és tagadja a gyilkosság elkövetését. Állítása szerint a nyomozók kényszerítették őt hamis vallomástételre, hogy enyhébb büntetést kapjon. Ezt viszont a hatóság tagadja, ugyanis a vádlottat gyilkosság elkövetéséért 12 éves szabadságvesztés fenyegette, míg különösen kegyetlen módon elkövetett gyilkosságért akár életfogytiglan tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Az eljárás tehát tovább folytatódik, a bíróság újabb bizonyítékokat vesz számításba.


(noviny.sk)