Banális dolog miatt ölte meg barátja az ukrán diáklányt, akit a pozsonyi diákszállón találtak meg holtan

Amint arról beszámoltunk, június elején holtan találtak egy diáklányt a pozsonyi Mladá Garda diákszállón. Mint később kiderült, a 21 éves ukrán lányt, Mariát barátja, Volodimir gyilkolta meg. Tettét önként beismerte, de, hogy mi késztette őt minderre, az mostanáig nem volt ismert – írja a Čas.sk

Banális dolog miatt ölte meg barátja az ukrán diáklányt, akit a pozsonyi diákszállón találtak meg holtan
Illusztráció (Fotó: TASR)

Volodimir az elejétől fogva együttműködik a hatóságokkal, június 10-én a kollégiumban végzett gyilkossági rekonstrukción is részt vett. A nyomozónak és a bírónak is elmondta, mi előzte meg a gyilkosságot.

Most az is kiderült, hogy mi vezérelte a fiatal férfit. Maria ugyanis nem engedte, hogy barátja puskázzon róla a vizsgán, amit a lány sikerrel vett, a srác viszont elbukott. Ezt követően Maria Volodimir üzeneteire sem reagált. Mindez odáig vezetett, hogy a srác megölte a lányt.

Volodimir állítása szerint a történekről egészségi állapota tehet. Mint mondta, lelki beteg és skizofréniában szenved, amire gyógyszert is szed. Állítólag néhányszor pszichiátrián is kezelték. A gyógyszereket viszont nem szedte a gyilkosság elkövetése idején. Volodimir hozzátette: mintha a feje utasította volna a gyilkosság elkövetésére, nem tudta magát kontrollálni.

A veszekedést követően előbb elkezdte fojtogatni az ágyon, majd a földön végzett vele. Amikor Maria már nem mozgott, levette a zoknijait és letakarta egy pokróccal. A brutális tettért Volodimirt 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. Hogy betegsége valóban befolyásolta-e cselekedetében, egyelőre vizsgálat tárgyát képezi.


(Čas.sk)