Azt hitte, meghalt a gyermeke, ezért a kandallóba dobta

Végig titkolta terhességét a magyarországi Mátranovákon egy nő, nem merte elmondani a nevelőszüleinek, hogy gyermeket vár. 2013-ban végül titokban szülte meg kislányát az akkor 23 éves anya - írja a 24.hu.

A nő azt hitte, hogy kislánya halva született, ezért először a szekrénybe tette, majd begyújtott a kandallóba, és a tűzbe dobta az újszülöttet. Később azonban meggondolta magát és eloltotta a tüzet, a holttestet pedig egy pelenkába csavarva a padláson rejtette el.

Terhesség alatt orvoshoz nem ment, mert attól tartott, hogy problémái lesznek belőle otthon, valamint munkát se fog kapni. Végül egy kórházban sikerült elhelyezkednie, munkatársai küldték nőgyógyászhoz - később úgy döntött, örökbe adja gyermekét.

A szülés után a főnővér észrevette, hogy eltűnt a nő nagy hasa, s felszólította, hogy azonnal vizsgáltassa meg magát a szülészeten. Itt vallotta be, hogy a kislány otthon van a padláson, és azt állította, hogy a gyereke halva született.

A boncolás azonban kiderítette, hogy a baba élve született, halálát az ellátatlanság és lehűlés okozta.

A nőt végül 2 év 6 hónap fogházra ítélték, mivel a bíróság szerint a vádlott végig abban a tudatban volt, hogy gyereke halva született, és ezért nem részesítette megfelelő ellátásban az újszülöttet.

24.hu