Az ügyész vádat emelt a muszlimokra támadó férfi ellen

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze először emelt vádat szélsőséges indítékból elkövetett gyilkossági kísérlet ügyében.

Az ügyész vádat emelt a muszlimokra támadó férfi  ellen
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

„A Speciális Ügyészi Hivatal  ügyésze július 3-án vádat emelt a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróságon Michael D. ellen. Az illetőt gyilkossági kísérlet különösen súlyos bűncselekményével, a lakosok egy csoportja ellen elkövetett erőszakos bűncselekménnyel, garázdasággal, valamint nemzetiségi, faji vagy meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodással vádolják”

- tájékoztatott Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője csütörtökön.

Az eset tavaly decemberben történt Besztercebányán. Michael D. ittas állapotban tért be egy török bisztróba, ahol hangoskodott és agresszívan viselkedett, többek között a muszlimokat fenyegette.

A bisztróban a vendégeken kívül három török, illetve albán nemzetiségű, muszlim vallású személy tartózkodott. A férfi összetűzésbe került a személyzet tagjaival és a vendégekkel is, végül akarata ellenére kivezették őt az utcára. Nem sokkal ezután egy 15 cm hosszú pengéjű vadászkéssel a kezében próbált visszamenni az étkezdébe, de az ajtó már zárva volt. Ezután elrejtőzött egy oszlop mögött, majd kisvártatva rátámadt a bisztróban dolgozó egyik nőre, aki kilépett az utcára. Az alkalmazottat, akinek a támadó az arcába szúrta a kést, az egyik kollégája húzta vissza a helyiségbe.

Az áldozat közepesen súlyos sérülést szenvedett, a cselekedetet késsel elkövetett életveszélyes támadásként könyvelték el.

TASR