Az internetről szerzett tudomást férje meggyilkolásáról egy nő, a rendőrség nem értesítette őt

Furcsa dolgok derültek ki egy gyilkossági ügy vizsgálatával kapcsolatban – az áldozat felesége csak az internetről szerzett tudomást a történtekről.

Három lövéssel a szívébe és tüdejébe megöltek egy férfit Dévényújfalun (Devínska Nová Ves), a gyilkosságot az áldozat barátja követte el, akit a helyszínen el is fogtak. Az eset 22 óra után történt egy panelház folyosóján.

Az áldozat felesége sokáig nem tudta elérni férjét, éjjel 1:30 körül már sejtette, hogy valami baj történhetett vele. Közben már a médiában is megjelent a gyilkosság híre.

A holttest megtalálása után öt óra telt el, mire a nő és lánya a helyszínre ment, hogy azonosítsa a férfit.

„A gyilkossági helyszínen a lépésekről a rendőrség nyomozója dönt. Ebben az esetben úgy jártak el az elsődleges, halaszthatatlan intézkedésekben, hogy közben betartsák a törvényt. Ahogy azt a nyomozás helyzete engedte, az áldozat hozzátartozóit tájékoztatták a történtekről“ – tájékoztatott Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő.

A tvnoviny.sk információi szerint az áldozat hozzátartozóinak azt mondták a helyszínen, hogy azért nem értesítették őket azonnal, mert nem akarták őket éjszaka zavarni. Mint kiderült, a férfinél az iratai is nála voltak, így a rendőrök ismerték a személyazonosságát és a lakhelyét is.

tvnoviny.sk/para