Az eltűntként keresett 18 éves Terézia holttestét találták meg a Dunában

Szerdán délelőtt egy női holttestet találtak a Dunában. A rendőrség későbbre ígért hivatalos tájékoztatást, a Joj Televízió viszont úgy tudja, a holttest az eltűntként keresett 18 éves Teréziáé.

Az eltűntként keresett 18 éves Terézia holttestét találták meg a Dunában
Fotó: Rendőrség (Facebook)

A holttestet Pozsonyban, az Ártéri híd (Lužný most) közelében találták meg, a Duna ligetfalui oldalán. A rendőrséghez szerdán délelőtt, röviddel 9 óra után érkezett az ezzel kapcsolatos bejelentés.

A Joj úgy tudja, a külső jegyek alapján az eltűntként keresett lányt találták meg, ezt pedig az orvos szakértő is megerősítette a televíziónak. A hivatalos azonosítást DNS-vizsgálattal határozzák meg. A rendőrség egyelőre nem tájékoztatott hivatalos fejleményekről.

A Markíza közölte, hogy a holttesten fehér csizma volt, akárcsak Terézián, amikor az eltűnése előtt legutóbb látták.

A 18 éves Terézia Macalíkovát a barátja látta utoljára január 28-án, a pozsonyi Osuského utcában. A Nagytapolcsányi járásból származó lány azóta senkinek sem jelentkezett, barátja elmondása szerint este fél nyolc körül váltak el azt követően, hogy veszekedtek. A lány ezután nem válaszolt barátja hívásaira és üzeneteire, nem sokkal később viszont azt írta neki, hogy az Öreg hídon tartózkodik.

Azonnal odament, de Terézia akkor már nem volt ott – a kabátját viszont otthagyta, benne a mobiljával és a pénztárcájával. A lány barátja értesítette a rendőrséget, ők pedig ezt követően a tűzoltókat és a bűnügyi osztályt, majd elkezdték keresni Teréziát. A közösségi hálón is megosztották Terézia eltűnéséről szóló információkat. Egy lány erre reagálva közölte, hogy este nyolc óra körül a szüleivel haladt át a hídon, és látták Teréziát, ahogy ott üldögél. Egy nő szintén arra járt akkortájt, és miközben telefonált, sírást hallott a híd alól.


(noviny.sk/tvnoviny.sk/para)