Az éjszaka közepén tört rá a családra a három férfi, nem kímélték a 39 éves apát

Súlyos támadás áldozata lett egy 39 éves férfi még tavaly karácsonykor Nagyihályban – számolt be róla a Čas.sk.

Az éjszaka közepén tört rá a családra a három férfi, nem kímélték a 39 éves apát
Illusztráció (Fotó: TASR)

Michal december 25-ről 26-ra virradó éjszaka arra ébredt, hogy valaki hangosan dörömböl lakása ajtóján. Elmondása szerint azért nyitott ajtót, mert azt hitte, valami baj történt, illetve a kukucskálón keresztül felismerte a kint álló egyik személyt.

Ezt követően viszont a folyosón álló három férfi rátámadt. Kb. ötpercnyi dulakodás után Michal a földre került, az egyik támadó rálépett, a másik az áldozat nyakláncával elkezdte fojtogatni, a harmadik pedig rugdosta. Michal fia felébredt a zajra, kirohant az előszobába, majd egy üvegpalackkal fejbe verte az egyik támadót, ezzel jelentősen segítve édesapjának.

A konfliktusnak végül a kiérkező rendőrök vetettek véget, az egyik férfi még őket is megtámadta. A három személyt magánlaksértéssel gyanúsították meg, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket, mivel fennállt a veszélye, hogy további bűncselekményt követnek el.

A három férfi, akik egyébként testvérek, azzal mentegetőztek, hogy eltévesztették az emeletet és az ajtót, ezt viszont sem az ügyész, sem a bíróság nem hitte el. Egyikük aztán egy három évvel ezelőtt történt konfliktust is felhozott Michallal kapcsolatban. Az ügyész szerint a három testvérnek nem először gyűlt meg a baja az igazságszolgáltatással.

Michal elmondása szerint a támadók közül csak egyiküket ismerte, korábbi konfliktusuk pedig csak nézeteltérés volt, semmi olyanról nem volt szó, ami miatt meg kellett volna őt támadniuk. A történteket Michal 18 éves fia és 10 éves lánya viseli a legnehezebben – utóbbival pszichológushoz járnak, hogy fel tudja dolgozni az esetet. A támadás során a családapa, akinek egyébként szívproblémái vannak, kisebb szívrohamot kapott, emellett eltörték az orrát.


(Čas.sk)