Az apa épp fiával játszott, amikor volt felesége belévágta a kést – részletek derültek ki a hétvégi családi drámáról

Gyilkossági kísérlettel és testi sértéssel gyanúsították meg azt a 34 éves nőt, aki szombaton este késsel támadt volt férjére és négyéves fiukra Pobedim községben (Vágújhelyi járás), majd öngyilkossági kísérletet követett el. A történteket rögzítették a családi házban elhelyezett biztonsági kamerák.

Az apa épp fiával játszott, amikor volt felesége belévágta a kést – részletek derültek ki a hétvégi családi drámáról
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A férj, az 58 éves Ján a rendőrök rendelkezésére bocsátotta a felvételeket. Hétfőn este ugyan kiértékelték a történteket, de továbbra sem sikerült tisztázni, hogy mi lehetett a nő indítéka. Az egyik ilyen lehetséges verzió, hogy a házaspár elvált. A Nový Čas szerint a férfi nemrég panaszkodott a község polgármesternőjének a válásról, míg Renáta a közösségi oldalán osztott meg egy rejtélyes bejegyzést, miszerint „nem mind arany, ami fénylik“. Kérdés, hogy mit akarhatott ezzel mondani.

A felvételek kielemzését követően a nyomozó meggyanúsította a 34 éves nőt. Katarína Kuzmová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Renáta röviddel 20 óra után támadt rá volt férjére. Miközben a férfi a fiával játszott, a nő egy késsel megszúrta a hátán és a nyakán. Ezt követően dulakodni kezdtek, amely során a nő azt ordította, hogy „megöllek“. A férfi végül az életét féltve a fiával együtt átmenekült a szomszédhoz. A történtek után Ján arcán, nyakán, vállán, hátán és kezein is sérüléseket állapítottak meg. Az eset során a kisfiú is vágási sérülést szenvedett. Renáta ezt követően elvágta a torkát, de kórházba szállították, ahol megmentették az életét.

A nyomozó indítványozta a nő vizsgálati fogságba helyezését, tettéért 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. Az indíték mellett azt is vizsgálják, hogy a támadás idején a nő tudatánál volt-e.


(Čas.sk)