Autótolvajt fogtak el a rendőrök a filmbe illő rendőrségi akcióban Vízkeleten, a padláson próbált elrejtőzni (FOTÓK)

Lövéseket adtak le a rendőrök szerdán egy személyautóra Vízkeleten (Galántai járás). Az illetőt le akarták tartóztatni, ő azonban menekülőre fogta. Mint kiderült, az illető a hét elején ellopott egy BMW-t Bazinból.

Autótolvajt fogtak el a rendőrök a filmbe illő rendőrségi akcióban Vízkeleten, a padláson próbált elrejtőzni (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

Hétfőről keddre virradóra ismeretlen tettes behatolt egy bazini (Pezinok) garázsba, ahonnan eltulajdonított egy BMW 750i Xdrive típusú személykocsit, két kerékpárt és három elektromos biciklit. A lopás által 66 300 eurós anyagi kár keletkezett – tájékoztatta portálunkat Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője.

Az ügyben a bazini rendőrség a pozsonyi kollégáikkal együttműködve nyomozást indítottak. Ennek eredményeképp sikerült lokalizálniuk a lopott autót – mint kiderült, Nagyfödémesen (Galántai járás) volt.

A rendőrök nem sokkal később információkat szereztek az elkövetőről, a nyomok pedig egy 37 éves dunaszerdahelyi járásbeli férfihez vezettek. Szerdán a kora esti órákban megfigyelték, épp egy Audit vezetett Vízkeleten (Galántai járás), amikor meg akarták állítani és őrizetbe venni.

Az ellenőrzés során a rendőrök számára világossá vált, hogy a férfinél fegyver van. Az illető elhajtott a helyszínről, közben pedig több parkoló járműben is kárt okozott. Menekülés közben ráadásul veszélyeztette az egyik rendőrt is, aki fel akarta tartóztatni.

A rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, megpróbálták kilőni az autó kerekét. Az elkövető csak ezután állt meg, majd futva elmenekült. A rendőrség azonnali keresést indított, a galántai rendőrök is csatlakoztak az akcióhoz. Rendőrkutyát is bevetettek, a férfit pedig végül egy elhagyatott ház padlásán találták meg.

Az ügyet a galántai rendőrség nyomozója vette át. Az Audiban egy CZ típusú pisztolyt, egy 58-as gépkarabélyt, valamint lőszereket és kábítószergyanús készítményeket találtak, amelyeket szakértői vizsgálatra küldtek.

A férfit hivatalos személy elleni támadással, károkozással, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekménnyel, valamint illegális fegyverkezéssel gyanúsítják, továbbra is letartóztatásban van.


(parameter)