Arcába robbant a tűzijáték szilveszterkor, kis híján elvesztette a látását a fiatal férfi

Súlyosan megsérült egy fiatal férfi az üzletben vásárolt tűzijátéktól.

Arcába robbant a tűzijáték szilveszterkor, kis híján elvesztette a látását a fiatal férfi
Forrás: cas.sk/Zdeněk Kovář

A 35 éves Miroslav egyhamar nem felejti el a 2018-as szilvesztert, az egyik üzletláncban 10 euróért vásárolt tűzijáték ugyanis az arcába robbant az új év első perceiben. Az eset Hernádcsány (Čaňa – Kassai járás) községben történt.

Elmondása szerint mindent a használati utasítás szerint csinált, amikor a tűzijáték a gyermekei szeme láttára hirtelen a férfi arcába robbant.

Azonnal a kassai elsősegélyre siettek, a férfi arca ugyanis súlyosan megsérült, a bal szemére egy időre a látását is elvesztette.

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház szemészeti klinikájának főorvosa elmondta, a férfinek óriási szerencséje volt, hogy nem vesztette el a látását. Az orvos szerint valószínűleg felépül, de a jövőben nem zárhatóak ki további szövődmények.

Az orvosok figyelmeztetnek, az elmúlt években egyre több a tűzijáték okozta sérülések száma, és gyakran a páciensek szeme sérül meg. A kassai szemészeti klinikán arra is volt már példa, hogy egy páciens szemét teljesen el kellett távolítani a tűzijáték okozta sérülés miatt.


(cas.sk)