Apjának és anyjának is egy konyhakéssel esett neki a 25 éves fiatal!

A csodával határos, hogy az indulatból történt támadás nem ért tragikus véget. A fiatalt gyilkossági kísérlettel gyanúsítják.

Apjának és anyjának is egy konyhakéssel esett neki a 25 éves fiatal!
Illusztráció

A 25 éves Matúš a Tőketerebesi járás egyik községének családi házában támadt rá szüleire szombaton, miután szóváltásba keveredtek a reggeli órákban. Lenka Ivanová kassai kerületi rendőrszóvivő kifejtette, hogy a srác először arcon ütötte az apját, aki ettől a földre zuhant. Ekkor az egyik konyhakéssel rontott rá a 61 éves férfira, és összeszurkodta őt a nyakán, mígnem mozdulatlanul maradt a földön. Ezután az anyja ellen fordult, aki hiába védekezett, fia őt is összevagdosta a nyakán, kezén, vállán.

A szülők szerencsére segítséget tudtak hívni, és a helyszínre elsőként kiérkező rendőrök részesítették őket elsősegélyben, míg a mentők meg nem érkeztek. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, de sikerült megmenteni az életüket. Felépülésük várhatóan hónapokig tart majd.

A rendőrök eközben őrizetbe vették a fiatalt, aki még mindig a családi ház udvarán volt. Az ügyet a kassai kerületi rendőrkapitányság vizsgálja, mivel védett személyeken, nyugdíjasokon elkövetett gyilkossági kísérletről van szó. Ennélfogva a büntetési tétel is súlyosabb, 20-tól 25 évig, de akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

(TASR)