Anthony Joshua visszavágott Andy Ruiznak, visszaszerezte tőle a világbajnoki öveket! (fotók, videó))

A brit Anthony Joshua egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Andy Ruiz Jr.-t szombaton Rijádban, így visszavágott a váratlan júniusi vereségért, és ismét négy profi bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoka lett.

Anthony Joshua visszavágott Andy Ruiznak, visszaszerezte tőle a világbajnoki öveket! (fotók, videó))
Anthony Joshua (Fotók: AP/SITA)

A 12 menetes világbajnoki címmeccsen - amelyet egy vadonatúj, 15 ezer férőhelyes sportcsarnokban rendeztek - a tudósítások szerint végig a kihívó Joshua irányított, aki az első találkozójukkal ellentétben ezúttal sokkal felkészültebb és taktikusabb volt. Az ellenfelénél lényegesen zömökebb Ruiz már a mérkőzés előtt arról nyilatkozott, hogy a győztes taktikájával másodszor biztosan nem érhet el eredményt, és miután újítani nem volt képes, többnyire tanácstalanul és eredménytelenül küzdött.

 

A végén mindhárom pontozó Joshuát hozta ki győztesnek: kettőnél 118:110-re, egyiküknél pedig 119:109-re bizonyult jobbnak a londoni olimpia szupernehézsúlyú aranyérmese, aki ezzel a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka lett.

A 30 éves Joshua mérlege ezzel a sikerrel 23 (21 K.O./T.K.O.) győzelemre és 1 vereségre módosult, a vele egykorú Ruiznak 33 (22 K.O./T.K.O.) győzelme és 2 veresége van.

(MTI)