ÁMOKFUTÁS: Hat embert, köztük egy gyereket lőtt agyon egy fegyveres Plymouthban

Hatan vesztették életüket a délnyugat-angliai Plymouthban csütörtök este történt lövöldözésben, köztük van az elkövető is - közölte a brit rendőrség.

ÁMOKFUTÁS: Hat embert, köztük egy gyereket lőtt agyon egy fegyveres Plymouthban
Fotó TASR/AP

A tájékoztatás szerint három nő és három férfi halt meg a város Keyham nevű kerületében történt incidensben, amely a hatóságok szerint nem terrorcselekmény volt.

Luke Pollard helyi parlameti képviselő Twitter oldalán közölte, hogy többeket kórházban kezelnek. Hozzátette, hogy a halottak között van egy gyerek is.

Egy helyi lakos arról számolt be, hogy az elkövető betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát.

Mint mondta, úgy értesült, hogy a férfinál félautomata fegyver volt. A The Times szerint a támadó a bűncselekmény helyszínéről a közelben lévő Linear parkon keresztül próbált elmenekülni, de útközben rálőtt több emberre.

Priti Patel belügyminiszter megrázónak nevezte a történteket, és részvétét nyilvánította az érintetteknek. Teljes körű segítséget ígért a helyi rendőrfőkapitánynak, és nyugalomra intett mindenkit felszólítva a lakosokat, hogy kövessék a rendvédelmi szervek utasításait, hagyják a mentőszolgálatot végeznie a dolgát.

A rendőrség korábbi közlése szerint sikerült úrrá lenni a fegyverhasználattal járó súlyos helyzeten, nem keresnek más gyanúsítottat az ügyben.

A kikötőváros érintett kerületét, Keyhamet lezárták, és felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg kerülje ezt a városrészt.

A tett hátteréről egyelőre nincsenek információk.

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a történtek helyszínére, számos rendőrautó és helikopter is bevetésen volt.

MTI