Akár egy horrorfilmben: összevissza kaszabolt két nőt egy késes férfi

Életfogytiglan tartó szabadságvesztés fenyeget egy 44 éves férfit, aki késsel támadott rá egy 34 és egy 64 éves nőre Igló (Spišská Nová Ves) belvárosában.

Akár egy horrorfilmben: összevissza kaszabolt két nőt egy késes férfi
Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook)

Jana Mésarová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a két nő épp bevásárlást követően rakodott az autóba, amikor a késes férfi odalépett hozzájuk. A fiatalabb nőt hasba ütötte, a másikat pedig ellökte. A férfi odalépett a 34 éves nőhöz, és hasba szúrta a késsel, az idősebbiket pedig nyakba.

A fiatalabb nő megpróbált beszállni az autóba, ekkor viszont a férfi újfent lesújtott a késsel, ezúttal a hátára. Végül egy szemtanú akadályozta meg a fickót az újabb támadásban azzal, hogy sikeresen leteperte.

Orvosi jelentések szerint az idősebb nő 42 napig gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 34 éves nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. Felépülése várhatóan több mint hat hetet vesz majd igénybe.

A rendőrség letartóztatta az elkövetőt, a nyomozó pedig indítványozta a vizsgálati fogságba helyezését. A férfit gyilkossági kísérlettel és garázdasággal gyanúsították meg, amiért 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztés, vagy akár életfogytiglan tartó börtönbüntetés fenyegeti.


(Čas.sk)