20-30 kilónyi vakolat zuhant a komáromi munkahivatal egy dolgozójára

A legnagyobb valószínűséggel az épület kora, valamint a tartósan száraz és forró időjárás is tehet arról, hogy kb. egy négyzetméternyi vakolat zuhant a komáromi munkaügyi hivatal egyik dolgozójára. Az esetről a Joj TV számolt be.

A mit sem sejtő titkárnő éppen dolgozott az asztalánál, amikor kb egy négyzetméteren lezuhant a két centiméter vastag vakolat. A hölgy könnyebb agyrázkódást szenvedett, a komáromi kórházba vitték.

Szerencséje is volt, ugyanis Peter Trávniček statikus elmondása szerint a három és fél méteres belmagasságból lezuhanó vakolatdarab mintegy 20-30 kilót nyomhatott.

A hivatali dolgozók szerint a mennyezeten nem lehetett látni semmilyen jelét annak, hogy mi történhet. Róbert Bulla a nyitrai munkafelügyelet vezetője leszögezte, hogy az előzetes vizsgálat alapján leszögezhető, hogy a munkahelyi balesetet rejtett anyaghiba okozhatta.

A statikus szerint emellett közrejátszhatott az időjárás is.

A város tulajdonába tartozó épület mindig is munkahivatalként működött, a város azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A nyitrai munkaügyi hivatal közölte, hogy a helyi kirendeltség már régóta kérte a várostól, hogy újítsák fel a helyiségeket, de erre nem került sor.

Hasonló incidensek megelőzése céljából 18 hivatali dolgozót másik helyiségbe költöztettek.

Joj TV/para