15 évet elegendőnek találtak egy anyának, aki egyik kisbabáját kidobta az ötödikről, a másikat megfojtotta

Miután 9 naposan végzett második fiúgyermekével, megnyitották az első elhalálozásának ügyét is, ugyanis minden valószínűség szerint vele is ő végzett 25 naposan.

15 évet elegendőnek találtak egy anyának, aki egyik kisbabáját kidobta az ötödikről, a másikat megfojtotta
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A ma 36 éves Alžbeta nyolcévvel ezelőtt követte el a szörnyű cselekményt: 9 napos kisbabáját, Jožkót kidobta ötödik emeleti lévai lakásuk ablakából. Két évvel korábban szintén meghalt egy kisfia, Patrik, aki szintén nagyon keveset, mindössze 25 napot élt.

Az első gyermek halálakor egyedül volt otthon. Amikor kisfiú édesapja hazaért a munkából, mozdulatlanul találta a picit a kiságyban. Hívta a mentőket, viszont már nem tudták megmenteni az életét. Akkor ezt az esetet bölcsőhalál szindrómaként könyvelték el. Miután viszont nyolc éve megölte a második gyermeküket is, elővették a korábbi ügyet is, és megállapították, hogy a nő kínozta. A bírósági eljárás néhány éven át tartott, az anya ugyanis nem volt hajlandó vallomást tenni.

A tárgyalásokon felolvasták a részletes boncolási jegyzőkönyveket, illetve egyéb szakértői véleményeket, amelyekből végül arra a következtetésre jutottak, hogy a kisfiút megfojtotta az anyja. A kicsi testén voltak is erre utaló jelek, zúzódások.

A nyitrai kerületi bíróság végül elegendőnek tartotta azt a 15 éves börtönbüntetést, amelyet a második kisfiú meggyilkolásáért kiszabtak rá.

A két kisfiú közös sírban nyugszik, édesapjuk a második halála után elvált a nőtől és új életet kezdett.

(Noviny.sk)