Vér folyt az önkormányzati megbeszélésen – az elkövető öngyilkos lett

Pancsehua város egyik hivatalának vezetője nyitott tüzet két emberre az egyeztetésen, majd öngyilkos lett. Meg nem erősített hírek szerint a polgármester az egyik sérült.

Tisztviselő lövöldözött egy önkormányzati megbeszélésen szerdán a Kína közép-nyugati részén fekvő Szecsuan tartomány egyik városában. A támadó megsebesített két másik tisztviselőt, majd végzett magával.

Az eset Pancsehua város egyik kiállítási központjában történt. A fegyveres, a helyi föld- és erőforrások hivatalának vezetője több lövést adott le a városi vezetőkre, majd elmenekült a helyszínről. Később a központ második emeletén bukkantak rá, öngyilkos lett.

A Hszinhua hírügynökség nem szolgált részletekkel a támadás indítékával kapcsolatban. A város kormányzati hivatalában a telefonos megkeresésekre nem válaszoltak. A város polgármestere és a városi bizottság elnöke sebesült meg állítólag a támadásban.

A hírügynökség szerint Kínában, a világ többi országaival összehasonlítva, ritkán történnek hasonló lövöldözések. Az országban szigorúan ellenőrzik a fegyvertartást, az elmúlt években viszont számos késes ámokfutás történt. Legutóbb, tavaly novemberben egy támadó hét gyereket sebesített meg.

(MTI)