Öngyilkos lett egy férfi a medvei menekülttáborban

Felakasztotta magát egy férfi a medvei menekülttáborban – az illető kiléte ismeretlen, mivel nem találtak nála semmilyen igazolványt.

Az ötvenes éveiben járó férfi azt állította, hogy Viktornak hívják és Fehéroroszországból jött. Június 16-án a medvei menekülttáborban helyezték el, ahol a kitoloncolásáig maradnia kellett. A férfinél semmilyen iratokat nem találtak, így semmivel sem tudta bizonyítani, hogy honnan származik. Viszont már negyedik alkalommal kérvényezett nemzetközi védelmet Szlovákiában.

„Az idegen férfi elmondta, hogy nem akarja elhagyni Szlovákiát. Mivel a férfi kiléte ismeretlen volt, az NU Interpol segítségét kértük, hogy az ujjlenyomatok alapján derítsék ki a férfi azonosságát” – tájékoztatott Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő.

Mivel a férfi B típusú hepatitiszben szenvedett, elkülönítették a többiektől. A férfi végül szombatról vasárnapra virradó éjszaka öngyilkos lett. A férfi kiléte azonban a mai napig ismeretlen, így a hozzátartozóit, ismerőseit sem tudták tájékoztatni haláláról.

Mivel a férfi Medve kataszterében vesztette életét, a temetési költségeket a községnek kell állnia.

noviny.sk/para