Nem hal meg a futballbíró, ha az MLSZ megyei vezetői szót fogadnak a mentősöknek!

„Már a tragédia előtt is többen jelezték, hogy rosszul vannak” – nyilatkozta a rangado.hu-nak az elhunyt futballbíró a kollégája.

Nem hal meg a futballbíró, ha az MLSZ megyei vezetői szót fogadnak a mentősöknek!
Fotó: rangado.hu

A Paraméteren is olvashatták a szörnyű hírt, hogy pénteken az országos hőségriadó alatt futottak a borsodi játékvezetők, az extrém melegben pedig egy megye III-as játékvezető rosszul lett és meghalt.

A rangado.hu megszólaltatott egy borsodi játékvezetőt: „Mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, én személy szerint nagyon jó kapcsolatot ápoltam az 54 éves K. Lajossal. Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített az, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott” - mesélte felháborodva a borsodi játékvezető. - A jelenlévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy „a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz”.

“Tudomásom szerint reggel a felmérés előtt a mentősök nyomatékosan felhívták a megyei vezetők figyelmét, hogy extrém meleg várható és nem ajánlják, hogy ebben az időpontban – 10 óra utántól – fizikai terhelést végezzenek, ezt azonban semmibe vették a vezetők.

A játékvezető azt is elmondta, hogy két mentős is tartózkodott a helyszínen, akik játékvezetők is egyben, valamint egy defibrillátor is rendelkezésre állt.

rangado.hu