Négy emberrel, köztük egy gyerekkel végzett a 39 éves sorozatgyilkos

Csütörtökön egy sorozatgyilkos áldozatai után kutatott a rendőrség az ilavai járásbeli Zliechov községben. Az itt élő 39 éves Miroslav ugyanis beismerte, hogy megölt két nőt, egy férfit és egy kislányt. A hidegvérű gyilkos állítólag elégette áldozatait, majd a hamukat szétszórta a mezőn.

Négy emberrel, köztük egy gyerekkel végzett a 39 éves sorozatgyilkos
A rendőrök átkutatták a gyilkos házát (Fotó: Nový Čas)

A 39 éves Miroslav állítólag beismerte, hogy négyszer is gyilkosságot követett el. „Ő nem helyi lakos, csupán albérletben élt itt, majd hirtelen elköltözött. Nagyon sajnálom, ami történt, teljesen megdöbbentett” – mondta Anton Miko, a község polgármestere.

A férfit a privigyei nyomozók segítségével sikerült elfogni, akit először Monika Benčatová és másfél éves kislányának eltűnésével hoztak kapcsolatba. Mindkét személyt Miroslavval látták utoljára.

Pavol Kudlička rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a privigyei rendőrség már 2012 óta kereste az eltűnt személyeket. A rendőrség szerint Miroslav felesége, a 29 éves Sandra 2010-ben nyomtalanul eltűnt. A párnak volt egy közös gyermeke is.

Nem sokkal később Miroslav megismerkedett jelenlegi élettársával, Luciával. A nő férje 2011-ben tűnt el. Egy évvel később keresőakciót indítottak Monika és lánya után. Az összes eltűnésben ugyanaz volt a közös – mindegyik személyt Miroslavval látták utoljára. A nyomozók úgy érezték, egy sorozatgyilkos nyomára bukkantak.

Az ügyet végül átvette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), melynek nyomozói kiderítették, hogy Miroslav és Lucia kínozzák közösen nevelt gyermeküket. A két személyt ezért letartóztatták.

Miroslav a börtönben beismerte a négy gyilkosságot. Elmondása szerint áldozatai holttestét elégette, majd a hamvakat szétszórta a mezőn. A helyszínt meg is mutatta a rendőröknek.

Miroslavot ezelőtt egyszer már elítélték lopás miatt. Amennyiben beigazolódik, hogy valóban ő követte el a gyilkosságokat, különleges büntetésben részesülhet. „ Ki kell vizsgálni az elmeállapotát. Nem kizárt, hogy tudatmódosító szerek befolyása alatt állt a gyilkosságok elkövetésekor” – jelentette ki Darina Hrabovská, a bajmóci pszichiátriai részleg igazgatója.

noviny.sk/para