Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/html/includes/bootstrap.inc).

Medve támadott gondozójára egy állatkertben

Medve támadott gondozójára Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a férfit súlyost sérülésekkel vitte kórházba egy mentőhelikopter a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkból - közölte a helyi rendőrség pénteken.

A férfi az egyik üres medvekarámot takarította, amikor megtámadta egy barna medve, amelyik valószínűleg a kerítés alatt ásott magának utat - olvasható a rendőrség közleményében. Sérüléseiről nem közöltek részleteket, a férfi kilétét sem fedték fel.

Anders Blomquist, az állatkert vezetője az Aftonbladet című lapnak elmondta, hogy a látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt. Kivezették őket a karámból, az állatkertet délutánra bezárták.

A kétéves medvét elaltatták. Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 325 ezer négyzetmétert.
 

MTI/para