Kommandósok seregei üldöznek egy magyar származású fickót Olaszországban

A két gyilkosság miatt kommandósok tömegei által üldözött, magyar származású, de szerb állampolgárságú Fehér Norbertet Olaszországban sokan csak úgy ismerték, Igor Vaclavic, vagy gúnynevén Igor, az orosz. Ezen az álnéven állították még bíróság elé is pár éve Ferrarában a 41 éves férfit, akiről hetek óta cikkezik az olasz sajtó – írja az Index.

Kommandósok seregei üldöznek egy magyar származású fickót Olaszországban
Forrás: Index

A jeges tekintetű férfi a börtönlelkész szerint komolynak és csöndesnek tűnt, kifogástalan volt a viselkedése,

de sosem nevetett.

A bűnöző rablásért ült az olaszországi börtönben, 2015 tavaszán szabadult. Szerbiában is körözik rablás és nemi erőszak miatt.

Fehér pár hete kirabolt egy biztonsági őrt Olaszországban – így jutott hozzá a későbbi gyilkosságokhoz használt fegyverhez. Először idén április 1-jén gyilkolt vele egy budriói kocsmában, ahol végzett a tulajdonossal. A kocsmáros felesége végignézte a történteket, aki a bolognai lapnak úgy nyilatkozott, hogy egy szemernyi sajnálatot sem látott a gyilkos szemeiben.

A második gyilkosságot pontosan egy héttel később, április 8-án követte el. Áldozata egy 62 éves természetőr volt. A rendőrség kezdettől fogva gyanította, hogy a két támadást ugyanaz az ember követte el, de azóta már erős bizonyítékaik is vannak erre: a DNS minták és az ujjlenyomatok is egyeznek.

A Fehér után folyó hajtóvadászat Bolognára, Ferrarára és Ravennára is kiterjed. Állítólag legalább két fegyver és 40 golyó van nála.


(index.hu)