Kocsmába indult a 49 éves férfi, másnap a kanálisban találták meg a holttestét

A rendőrség nyomozást indított egy 49 éves férfi halálával kapcsolatban, akinek élettelen testét a vízelvezető kanálisban találták meg a Žiar nad Hronomhoz közeli Kosorín községben.

Testvére bukkant rá a 49 éves Jaroslav holttestére, akit azért kezdett el keresni, mert éjszaka nem tért haza a kocsmából. Jaroslav két idősebb testvérével élt együtt a községben, a helyiek csak jót mondhatnak róluk.

A helyi patakba torkollik a vízelvezető kanális, ami az út alatt egy félméteres zsilippel van összekötve – éppen itt találták meg Jaroslav egyik cipőjét. A holttestet a zsilipnyílásba beszorulva találták meg, ezért a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk.

Mária Faltániová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a helyszínre kiérkező orvos nem tudta megállapítani a halál pontos okát, ezért törvényszéki boncolást rendelt el.

A lehetőségek között van, hogy Jaroslav hazafelé tartva megcsúszott és megütötte magát. Mivel egész éjjel esett az eső, a kanálisban felgyülemlett a víz, ami a zsiliphez sodorhatta a férfi testét. Egyelőre azonban az idegenkezűség lehetőségét sem zárták ki.

noviny.sk/para