Két évre lecsukják a fószert, aki részegen elvágta kutyája nyakát, mert zavarta az ugatása!

Állatkínzás bűntette miatt bíróság elé állította az ügyészség azt a Pápa környéki 22 éves férfit, aki elvágta kutyájának nyakát, mert zavarta az állat ugatása – áll az ügyészség honlapján.

Két évre lecsukják a fószert, aki részegen elvágta kutyája nyakát, mert zavarta az ugatása!
Fotó: police.hu

A vád szerint az elkövető a bántalmazást megelőzően mintegy három hónapja tartotta ingatlanán láncra kötve az egyéves keverék kutyát. A férfi 2017. április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni, vonyítani kezdett, mert a lánca feltekeredett. A már ittas elkövető két alkalommal kiment hozzá az udvarra, megigazította a láncot, de másodszor idegesen közelített az állathoz, amely ezért támadni kezdte.

A férfi dühös lett, s mivel az ugatás is idegesítette, elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát. Visszament az állathoz és egy 18 cm pengehosszúságú késsel több mély vágást ejtett a nyakán. A férfi ezt követően a kutyáról lecsatolta a láncot, az pedig elfutott.

A tettes ezután visszament a házba, majd folytatta az italozást. Másnap az udvarban keresni kezdte az állat tetemét, hogy elássa, de azt nem találta meg, mert az a korábbi gazdájához visszament, s annak udvarán elbújt.

A kutyát volt gazdája május 1-jén reggel egy utánfutó alatt találta meg és értesítette a rendőrséget. A kutya életét végül állatorvosi beavatkozás mentette meg.

A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében és ezért 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

ugyeszseg.hu/444