Három halálos áldozata van az agyonlőtt ámokfutónak

Lövöldözni kezdett egy fegyveres férfi helyi idő szerint csütörtök este az egyesült államokbeli Kansas állam Hesston városában, a támadásban négy ember - köztük a támadó - életét vesztette, és tizennégyen megsebesültek - jelentette be T. Walton, Harvey megye seriffje.

Három halálos áldozata van az agyonlőtt ámokfutónak
Fotó: TASR/AP

A sebesültek közül öt ember állapota életveszélyes. Walton egy sajtótájékoztatón közölte, hogy a bűncselekmények egyik helyszíne az Excel Industries vállalat telephelye, az elkövető azonban három további helyszínen is tüzet nyitott, mielőtt a fűnyírókat gyártó cég területére lépett.

A seriff közlése szerint a 38 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat, aki festőként dolgozott az Excel alkalmazásában, agyonlőtték a rendőrök. "Magányos elkövetőről van szó, aki válogatás nélkül lövöldözött maga körül" - jegyezte meg a tisztségviselő.

Elmondta, hogy a férfi helyi idő szerint délután öt óra körül a Hesstontól mintegy 14 kilométerre fekvő Newton városában vaktában kezdett lövöldözni. Először a vállán sebesített meg egy kamiont vezető férfit. Valamivel később rálőtt egy másik, autóban ülő emberre, és ellopta a járművet. Ezután elindult a munkahelye felé, és autójából útközben is tüzet nyitott. Azután is folytatta a lövöldözést, hogy már odaért az Excel Industries telephelyére.

Helyi médiaértesülések szerint az ámokfutást megelőzően a tettes olyan fényképet osztott meg a Facebook közösségi oldalon, amelyen egy fegyverrel pózol.

A 3700 lakosú Hesstonban működő Excel Industriest 1960-ban alapították, és a Hustler és Big Dog márkanevű fűnyírókat gyártja.

Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések nagy száma ismét felszította a vitát a fegyvertartásról, és a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témájává tette.


MTI/para