Esküvőre utazó család 11 tagja vesztette életét egy robbanásban

Egy esküvőre utazó család 11 tagja meghalt, miután egy, az út szélén elhelyezett bomba robbant mellettük Afganisztán keleti részén pénteken - közölte egy helyi tisztségviselő.

Az eset az Afganisztáni keleti részén található Logar tartományban történt, a 11 áldozat között öt nő, öt gyermek és egy férfi van - közölte Szalím Száleh, a tartományi kormányzó szóvivője. Habár a támadást egyelőre senki sem vállalta magára, Száleh a tálibokat vádolta meg a bomba elhelyezésével.

Szintén pénteken az északkelet-afganisztáni Parvan tartományban egy útszéli bomba robbant egy amerikai katonai konvoj mellett is, a robbanásban senki sem sebesült meg, de az egyik páncélozott jármű lerobbant - mondta Doug High, a NATO által irányított nemzetközi támogató és tanácsadó helyi missziójának sajtótisztje. A sajtótiszt hozzátette, hogy a járművet azóta sikerült helyreállítani, és a konvoj folytathatta útját.

Pénteken kora reggel egy másik kelet-afganisztáni tartományban, Kapiszában a tálibok megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot, és öt rendőrt megöltek - jelentette Kaisz Kaderi, a tartományi kormányzó szóvivője, aki hozzátette, hogy a rendőrség 10 tálib harcossal, köztük két parancsnokukkal végzett.

Csütörtök este egy másik kelet-afganisztáni tartomány, Nangarhar Gháni Khel körzetben egy előretolt állásnál egy rendőr tüzet nyitott alvó társaira, és ötöt megölt közülük. A lövöldözés után a támadó magához vette az áldozatok lőfegyvereit és elhagyta a tett helyszínét - közölte Abdul Vahháb Momand, a körzet kormányzója.

A rendőr alig két nappal azután követte el a támadást, hogy szerdán szintén Nangarhar tartományban fegyveresek támadták meg az állami tévé helyi épületét, és összecsaptak a biztonsági erőkkel. Az incidensben az állami televízió négy alkalmazottja, négy fegyveres és két biztonsági őr vesztette életét, és legalább 17 civil megsebesült, közülük kilencen könnyebben. A szerdai támadást az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

MTI/para