Elkapták az ámokfutót – áldozatait eszméletlenre verte, majd kirabolta őket

A rendőrség letartóztatott egy fiatalembert Kassán, akit azzal gyanúsítanak, hogy embereket vert meg a városban, majd kirabolta őket.

A rendőrség szerint a 23 éves Jozef aközben rabolta ki áldozatait, míg azok eszméletlen állapotban feküdtek a támadás után.

A fiatalembert gyanúsítják azzal a támadással, amit egy 28 éves férfi ellen követtek el a városban. Az eset során a férfi 42 napig gyógyuló sérüléseket szenvedett, támadója elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját.

Két héttel a múlt év vége előtt Jozef állítólag megtámadott egy 18 éves fiatalt is, akinek 21 napig gyógyuló sérüléseket okozott. Áldozatától szintén elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját.

Nem sokkal később szinte ugyanazon a helyen esett neki egy 22 éves fiatalembernek, akinek a nadrágzsebéből elemelte mobiltelefonját és 200 eurót tartalmazó pénztárcáját. Az áldozat szintén 21 napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított eredetileg más bűncselekmény elkövetéséért került őrizetbe. Amennyiben beigazolódik bűnössége, akár 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Cas.sk/para