Brutális támadás! Vétlen emberekre támadt egy csapat fiatal

19 és 23 év közötti román fiúk támadtak meg vétlen embereket egy szórakozóhely előtt Vágújhelyen (Nové Mesto nad Váhom). Áldozataik közt van egy taxis, egy fiatal pár és egy véletlenül arra járó személy.

A fiatalokból álló csoport minden ok nélkül rátámadt az emberekre. „Egyikük hozzánk rohant, majd a páromat hátulról megütötte a fején. Ezután a többiek is odarohantak és elkezdték rugdosni. Arra sem volt semmi okuk, hogy a taxist megtámadják. Egyszerűen a földre lökték és elkezdték rugdosni“ - mesélt a borzalmas történtekről a megtámadott nő.

A két férfinek esélye sem volt elmenekülni támadóik elől. A fiatal nő megpróbálta megvédeni párját, akit a földön fekve rugdostak, ezért ráfeküdt, abban bízva, hogy abbahagyják. A fiatalok azonban tovább folytatták az ütlegelést. A fiatalok emellett egy másik férfit is megtámadtak.

Segítséget végül azok hívtak, akik felfigyeltek a kétségbeesett kiáltásokra. A négy áldozatot a trencséni kórházba szállították. Legrosszabbul egy 33 éves férfi járt, akinek szó szerint a fején ugráltak támadói. „A támadás során az illető arccsonttörést szenvedett a jobb szeménél, minek következtében ideiglenesen elveszítette a látását. Emellett agyrázkódást is megállapítottak“ - tájékoztatott Elena Antalová rendőrségi szóvivő.

A rendőrség összesen 15 román származású személyt vett őrizetbe. Michal Turák, a kerületi bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bíró elrendelte a vádlottak őrizetbe vételét, mivel fennállt a veszélye, hogy megszöknek, befolyásolhatják a szemtanúkat, illetve további bűncselekményt követhetnek el. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, akár 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

noviny.sk/para