BRUTÁLIS: Lezuhant egy rendőrségi helikopter Eperjes közelében - két tűzoltó meghalt!

Lezuhant egy Bell 429-es rendőrségi helikopter egy Eperjes (Prešov) melletti katonai reptéren. A fedélzeten két rendőrpilóta és két tűzoltó tartózkodott, akik épp gyakorlatoztak  – írja a sme.sk.

BRUTÁLIS: Lezuhant egy rendőrségi helikopter Eperjes közelében - két tűzoltó meghalt!
Fotó: TASR

A rendőrhelikopter 100 – 200 méterről zuhant le, négy személy súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott a rendőrség. A helyszínre kivonultak a mentők. 

A mentősök elmondása szerint a helyszínen az összes sérültet újra kellett éleszteni. A tűzoltók közül az egyiket már nem tudták, a helyszínen életét vesztette. A másikat még sikerült elszállítani a kassai klinikára, nem sokkal később azonban ő is elhunyt. Az L. Pasteur egyetemi klinika szóvivője szerint a kórházba szállított tűzoltó súlyos fej- és mellkasi sérülést szenvedett, 40 év körüli volt.

A rendőröket Eperjesre szállították. Egyikük állapota kritikus, a másikét sikerült stabilizálni.

A rendőrség információi szerint a helyszínre tart Robert Kaliňák belügyminiszter, aki egyúttal elrendelte a rendőrségi helikopterek repülésének ideiglenes felfüggesztését.

A Bell 429-es helikoptereket mindössze két éve vásárolta a belügyminisztérium, hogy lecserélje a régi, orosz típusú Mi-171-eseket.

sme.sk/para