Az édesanya ismeri a férfit, aki megerőszakolta 10 éves kislányát!

A borzalmas eset óta először nyilatkozott a bántalmazott kislány édesanyja.

Az édesanya ismeri a férfit, aki megerőszakolta 10 éves kislányát!
Rendőrök vezetik a gyanúsítottat

Az egész országot megrázta az a május 3-i, észak-szlovákiai eset, mely során egy 35 éves férfi megerőszakolt egy templomból hazafelé tartó, 10 éves kislányt.

Május 3-án este, Tvrdošínban egy piros Škoda Fabia állt meg egy éppen hazafelé gyalogló, 10 éves kislány mellett. A kocsi sofőrje felajánlotta neki, hogy hazaviszi, és bár a lány nem lakott messze, elfogadta az ajánlatot. A férfi azonban nem haza vitte őt, hanem egy félreeső parkolóban állt meg, és tapogatni kezdte áldozatát.

"A kislány ellenállt, emiatt a gyanúsított többször megütötte őt, majd szexuálisan bántalmazta. Áldozatát ezután kirakta a kocsiból, és elhajtott a helyszínről" - közölte Jana Balogová rendőrségi szóvivő. 

A nyomozás során kiderült, hogy a 10 éves kislány azonnal hívta a 158-as segélyhívószámot, hogy értesítse az esetről a rendőrséget, ám a telefont kezelő ügyeletes zsaru nem hitt neki. "Ne viccelődj!" - mondta a kétségbeesett kislánynak a rendőr, majd bontotta a vonalat. Az ügyeletest emiatt később felelősségre vonták, ám büntetésének részleteiről nem tájékoztattak.

A 10 éves kislány támadóját 24 órán belül sikerült rendőrkézre keríteni. A 35 éves, tvrdošíni Marek - aki lengyel feleségével egy csecsemőkorú gyermeket nevel - vizsgálati fogságba került. Nemi erőszak miatt helyezik hamarosan vád alá, 7-től 15 évig tartó börtönbüntetésre számíthat.

A borzalmas eset óta először nyilakozott a szexuálisan bántalmazott kislány édesanyja a médiának.

“Mindannyiunkat megrázott a dolog, nem tudok róla beszélni” – reagált az édesanya a Nový Čas érdeklődésére, majd annyit elárult,

hogy ismeri az elkövetőt, tudja, kiről van szó.

A kislányt jelenleg kórházban ápolják - sérülései nem súlyosak, de még mindig a szörnyű történések hatása alatt van, és nem szívesen kommunikál.


(cas.sk)